fredag 3 januari 2014

Den längsta dagen.........

 

 

 

inte landstigningen i Normandie....



utan Nyårsdagen.


Årets första dag påminde lite om ungdomens sega och intetsägande nyårsdagar, vädret gjorde att man blev stannande framrör TV:n till ingen nytta. Nyårskonsert från Wien och backhoppning, det var utbudet "förr," på den tiden hade man baksmälla så dunsarna från nedslagen av tunga ballerinor (40 kg ?) och backhoppare sprängde huvudet!

Har aldrig varit mycket för de som tänder ljus och "sörjer" människor och djur vid vägkanter, utan den personliga bekantskapen, får väl ändra mig lite när jag såg att Sigrid Kahle gott bort.
Tänker på Carl-Göran Ekerwald som blir ensam nu, de båda har på ålderns höst haft en fin kärlekshistoria, han fyllde nyligen 90 år och hon 85.
Läste hennes första memoarbok, (" Jag valde mitt liv") har den andra kvar (" Att vilja sitt öde") och den tredje höll de på med, hon läste in och han skrev, får se den kommer ut?
Kanske, man kan känna dem som människor genom deras böcker? På ett sätt är det som om ett bokbål när vissa går bort, hennes del av 175 års livserfarenhet med skarpt intellekt in i det sista.

Visst ändrar vi oss genom åren, förr såg vi inom "rödvinsvänstern" ABBA som kapitalets och glittrets lakejer, inte kunde man lyssna på så`n skit! "The omoralisk melodifestival"
Återigen har Benny Andersson skänkt 100 000 till Fi och vad jag känner till även 300 000  och 100 000 tidigare!
Björn Ulveus stöder Humanisterna m.m.
Det är betydligt fler som gått åt andra hållet!
Gubben?

I morgon är det Burmas nationaldag, Aung San Suu Kyi är inte så populär längre, hoppas det inte blir allt för mycket bråk.

Svenska snökanoner har sålts till Nord-Korea! de kanonerna är väl bättre än de från Bofors ?
Det fanns "en byk som måste tvättas " Sven Andersson (S).
Indien affären som enligt vissa hade kopplingar till Palmemordet.

Bostadsbubblan, enligt Riksbanken har svenska folket lånat över 170 % av sin disponibla inkomst?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar