lördag 8 januari 2022

Att dom bara...

 

orkar....


Detta är en tidning ägd av Schibsted med en oberoende socialdemokratisk ledarsida.
Troligen bör väl den rusta för ett kommande val i höst och argumentera för sina hjärtefrågor, sprungna ur arbetarrörelsens ideologi.

Allt som gick under epitetet militarism var ett av de ben som höll kapitalismen uppe och den skulle bekämpas.
Nu råder andra tider.
Det som Reinfeldt kallade för ett
särintresse har nu blivit det som politiker kallar triangulering.

Vad tänker Palme, Myrdal, Schori, Per-Albin, Thorsson, Theorin m.fl. i sin himmel?

Hur gick detta till?
Var skedde debatten?

I går var det en debatt i SR om anslutningen till NATO. I debatten deltog en NATO-anhängare från SvD, helt OK.  Motståndare (?) var Anders Lindberg från AB som är en ökänd krigshetsare och russofob. Ingen verklig representant från den fredsbevarande sidan fick delta i vår oberoende självständiga radiokanal som det så fint vill påstås. Det gäller att gynna krigsretoriken.

I riksdagen är majoriteten numera för en NATO-anslutning, på samma sätt som man snart är för kärnkraft, (en för mig ointressant fråga). Lobbyisterna har lyckats precis som med friskolereformen. 
Visst tyckte de flesta att det var OK med lite föräldrakollektiv i glesbygd och specialskolor men att vi blev värst i världen var nog inte tanken.

Nu är vi aggressivare än Norge när det gäller att svansa för USA, deras regering vill få bort amerikanerna i närheten av ryska gränsen för att undvika provokationer från båda sidorna. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar