tisdag 18 januari 2022

Inför min Husgud....

 

eller filosof..


Birger Schlaug ..sitter jag som en lärjunge under förnuftets träd.

När man blir upprörd över all enfald som sprutar ut ur de dagliga nyhetskanalerna utan någon eller något infrågasättande eller analys. 
Som oftas kan han med förnuft och sans ifrågasätta och förklara det mesta.

Idag hjälpte Johan Croneman till med att få mig i balans genom en artikel i DN. Även han uppmärksammade den ensidiga mediabevakningen av Ryssland/Ukraina konflikten. En tanke han har är att de flesta är unga och inte upplevt Europa före murens fall och alla konflikter efter 1945 som USA deltagit i glömts bort.

 SR och SVT är inget annat än megafon för den av regeringen påstådda utvecklingen, ingen journalist törs ifrågasätta vår krigsminister eller de fältuniformsklädda militärer som framträder i media.
Hotet mot Gotland och att placera militär där är ju löjligt, mig veterligen så minns jag bara två lyckade invasioner över vatten i historien, Wilhelm Erövraren  och Normandie samt några öar i Stilla Havet. Dödssiffrorna blir hemska.

Aftonbladets ledarsida har utvecklas till rena rama megafonen för NATO, kanske den blivit hackad av Värnplikts Nytt?

Idag var ett hemskt inslag av fake news i SVT angående vår insats i Mali. Enligt reporten kommer vi att dra tillbaks vår trupp där (300) på grund av att det kommit dit legoknektar från Wagnergruppen (En privatägd arme med ryssar) de påstås styras av Putin.
Sanningen är att vi hjälper en militärjunta som slåss mot terrorister i norr, nu har "vår junta" kallat in dessa legoknektar. Huvudfrågan för mig är att vi hjälper en militärjunta i första hand den andra frågan är vem den juntan samarbetar med blir nästa.
Vi skull aldrig lagt oss i den konflikten, ej heller Libyen, Afghanistan eller som nu skicka och "utbilda" soldater i Ukraina. 
Att utbilda folk som skjuter ihjäl andra är vi ju bra på, bara att värva instruktörer i de sk. utsatta områdena, de är dessutom duktiga på att hålla avstånd går inte i flock som de gröna på Gotland.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar