lördag 1 juni 2024

Vår i ......

 

full blom...


Paddling  avklarad, även detta år ser det ut som om det skulle vara möjligt att ge sig ut i skärgården. Premiären som vanligt gick av stapeln i Hunn och bort till "vårt" vanlig ställe.
Fiskgjuse boet innehöll hyresgäster även detta år.
Juni verkar inleda vädermässigt lika bra som maj slutade.

För övrigt kommer dagen att innehålla två sorters fotboll, en på lek med två av mina barnbarn och en ödesmatch (?) för IFK. Förlust idag mot Sirius och sommaruppehållet över EM kommer att bli en plåga.
Hela våren har det känts lite kymigt i kampen mellan det bra/goda och dåliga/eländet. Personligt flyter allt på och det vore en skam att inte påstå: 
Fan va bra vi har det!

Men, sätter man på TV:n så tränger verkligheten på. Det är bara att välja mellan all godsaker som erbjuds:
Trump, Ukraina, EU-valet, lite gangstermord, Ebba Busch, Sophia Jarls självgoda styre av kommunen, vänsterpartiet våta vapendrömmar.
Håller mig idag till det eländiga Ukraina-kriget som inte ser ut att ha någon ände. Ytterligare 13 miljarder till ett av världens mest korrupta länder så fler ryska/ukrainska pojkar kan skadas och dö för "vår frihet" och västerlandets demokratier som enligt Liberalerna aldrig startar krig!
Nu lär det ha varit en konferens i Estland (Lennart Meri-konferensen) ledd av Kaja Kallas (rysshatare av förståliga skäl) där Carl Bildt, Pål Jonson talat om NATO-havet Östersjön som blivit ett trygg liten badvik.

Om ett land skickar vapen till ett krigsförande land så uppstår Cassus Belli (orsak till krig), jag tror inte vi någonsin har utsatt för sån fara som idag från rysk sida. 

Nu skall jag lyssna på "Ring så spelar vi" laga frukost, läsa tidning och ha en bra dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar