torsdag 9 februari 2012

Pension /Arbetsliv

 Sur och grinig idag! Ja! värre än vanligt!
Slog i Åre-axeln i går/ont idag.
Sovit lite!
 
Ett alldeles för långt innlägg.
 
Tummen ned för höjd pensionsålder
 


Jag  blir så förbannad på detta skitsnack. Vad utgår "sammetsöga" från? Vilken arbetlivserfarenhet ligger bakom?

LEDARNA

 I  stora drag består ett företag eller verksamhet av tre "divisioner" Den första är ett gäng utbildade på universitet och högskolor med minst tvåa akademiska betyg "TYP" (ej i svenska, humaniora är ej gångbart) Civiling. och Civilekonomi var verkligen gångbart i mitt fall (bygg). DE kunde jaga runt till alla företag i branschen för att fylla sitt CV med
gångbara titlar som: Miljöansvarig/Skyddsingenjörer/Planerare/Samordnare/Projektledare/Inköpare/Arbetschefer/Entreprenaingenjör/Installationsledare m.m (fantasin att hitta på titlar är obegränsad)

Denna grupp har i stort sett inget med verksamheten att göra... vad som producerats är helt oväsentligt de kan jobba i vilken bransch som helst, bygg, bilindustri eller Carema/Friskolor. De är högt stående som kan sälja sig på arbetsmarknaden. Huvudsaken för dem är att LEDA-LÖN -CV


Nästa grupp är NYTTIGA IDIOTER ETT:
Det är de som valt,KAN och älskar sin bransch/jobb de ser till att allt utförs, tar ansvar och jobbar fler timmar än de som behövs,som uppmuntran får de kurser utbildning, fringriser fortlöpande och chefs befattningar efter kompetens. De byter inte arbetsgivare i första hand utan drivs av lojalitet och trohet.En del inte fullt så drivna får sitt procentpåslag varje år och blir dyra i 50 årsåldern. Svenskt Näringsliv ser dem som bromsklossar då de i regel har många anställningsår.

NYTTIGA IDIOTER TVÅ
 Detta är de som i dessa moderna och nyliberala tider  utför exakt samma jobb som ovanstående kategori men inte får del av utbildningar och branschkännedom då de inte tillhör företaget i fråga. De tillhör ett bemanningsföretag eller jobbar som KONSULT med F -skattsedel. Deras värde är helt beroende av deras egen förmåga att sälja sig själva,var kommer de att befinna sig i pensionsåldern?

PATRASKET:
Detta är den grupp  som kan göra vad som helst, jobba på Mc Donalds, inom hotell och restaurang, affär eller med allt.
Att det behövs intregretet människokännedom och psykologi för att närma sig en åldrigmänniska av motsatt kön vid intim hygien inom vården, behövs inte belönas, det kan vilken idiot som helst utföra.
Att yrkesfolk har en kunskap är något som  grupp ETT inte begriper.
Tänk, vad vore ett företag utan säljare?
Finns det något trevligare än en duktig servitris/servitör på krogen?
En duktig säljare i en affär som hjälper dig till rätt storlek/vara/pris?
Bli bra omhändertagen på sjukhuset/tandläkaren eller veta att släktens åldring har det bra?
De människor som tillhör PATRASKET är en kostnad för företaget, kommunen och utgör en belastning.
Om man sänker deras ingångslöner och anställer ungdomar kommer de att bli mycket effektivare och lyfta sig till grupp NYTTIGA IDIOTER.

LEDARNA  i min första grupp behöver mer stimulans, bonus och uppskattning så de orkar jobba mera. Internationellt behöver (DE) (VI) duktiga ledare i framtiden. Klart att en kommunal direktör i Åmål behöver 120.000 i månanden, tänk om han söker jobb i New York?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar