söndag 29 november 2015

Trött men......






Väldigt nöjd....


Pustar ut vid polen efter en dag vi gjort allt, trädgårdsodling, ridit på buffel, cyklat och ridit på buffel.
Dagen började med frågetecken för hustruns hälsa, magen är hennes akilleshäl,inte lärt sig nyttan av att härda den med starka saker och gröt.


Som väl var så bet hon ihop och fick både massage och eccalyptussalva av daggens guide Lily. (Artistnamn) en liten pratsam tjej som vi blev riktigt familjär med. Vi var tre på dagens tur. Har lärt mer om landet och folket av våra guider än vad jag kunnit läsa mig till då de blivit väldigt personliga.
Lily var 32 år och ogift vilket är väldigt ovanligt då man i den fiskarby hon kom ifrån vanligen gifte sig i 16 årsåldern. Hon var "kändis" och samtalsämnet för att hon fortfarande var ogift. Då man inte har något pensionssystem får älste sonen stanna hemma och ta hand om familjen.
Lilys farfar hade stridit för Viet Cong och pratade om det när han var drucken, bar på en börda att han inte kunnat "ta hem" alla anförvanter han mist under kriget. Annars försöker de unga bara glömma och se framåt i livet.
Vi är bara 12 mil från Song My och 3 från Da Nang så här har det krigats.

Pratat oerhört mycket personligt.



Kanske någon kan gissa till vilken låt dessa herrar ur besättningen dansar till?

Tur att vi deltog i dessa utflykter för Hon Ai är en håla eller en blandning av Gamla Stan och Gröna Lund. Många bra restauranger och glittrande nöjesliv.
Skall försöka hitta något passande på matsedeln till 1:a Advent, vilket känns väldigt långt bort.
I morgon bär det av till Saigon.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar