torsdag 26 april 2012

Förtydligande till syrror!

Angående er lönekamp så är jag på er sida.
Det som jag har svårt för är att Landstinget styrs av puckohuvuden, politiker ur C-D laget som skapar Landstingförbund och låtsastjänster.
Bristen på sjuksköterskor och vårdarbetare kan vi tacka Göran Persson för, under hans saneringsperiod försvann 10 000 tjänster.
Att spara DÅ är ju samma sak som att låna DÅ och betala  ränta NU.
Förstår inte varför man kan som i Malmö. betala en premie till dessa bemanningsföretag  på 10.000 per syrra de lyckas värva.
 Men inte betala lön?!
Vi är ett så pass litet land så sjukvården borde vara ett statligt problem och tillgång.
Våga reglera läkarnas arbetstider och löner.
Vilka sjukhus som skall vara universitets sjukhus och var det skall vara vårdcentraler är skit samma  bara alla människor får adekvat vård vid behov. Amanda i Karusoando, Greta på Östermalm eller en papperslös Sahra  i Malmö är lika mycket värda enligt läkaretiken.

Farbror Docktorn ringde igår! Skall få en remiss till en annan slags röntgen, dessutom ville han att jag skulle  ta kontakt med sjukgymnast i Hageby. Åkte dit men kom försent, försöker idag igen.

Spänning igår lite sensation att Spaniens båda storlag åkte ut! Bayern spelar en "rak"fotboll som imponerar!

Anders! Brukar soppa ingå om du köper bil?

I radion (Tendens) har man diskuterat hulliganismen inom fotbollen. En ledare från Boren/ÖstergötlandsFF deltog Kjell Augstsson med kloka synpunkter. Bla. hur vuxna herrar på läktare tror det är helt OK att skrika könsord tillsammans med sina barn. Tilltalet och språket är det första man skall jobba med, könsord,svor dommar och hatkulturen! Värderingen av orden urholkas! Han kritiserade även ishockeyn som för statistik på antalet tacklingar och TV:s kommentatorer som förhärligar "våldshockeyn".

Sossarna är sig lika: Jublar över ett nytt budgetförslag om "kontrakt" med ungdomarna utan jobb : Skyldighet att läsa in gymnasiet innan 25 år! Än sen DÅ?   (det är jobb som saknas)

Funderar på att åka till Kalmar på Fredag och turista där på Lördag, tyckte det verkade vara en trevlig stad sist jag var där. Skönt att ta en hotellnatt med middag och frukost ibland.

Ullis har hoppat på tanken att åka till Burma i höst, skall fortsätta med övertalning och presentation av spännande utflykter! ( Får skippa Frankrike i sommar i så fall)

Mycket text lite vett!

Amerikanskt uttryck: Hur mycket mat skall man ge en arbetshäst?  Den skall fortfarande vara hungrig!




1 kommentar:

  1. Sist jag köpte bil ingick 10-20 liter, då var den också rekonditionerad till nyskick. Vad hände med kompispriset? :-)

    SvaraRadera